mandag 17. mars 2014

Glutenfrie knekkebrød

OPPSKRIFT ;

4 dl glutenfrie havregryn
2 dl linfrø
2 dl sesamfrø
3 dl malte mandler, eller ferdig mandelmel 
1 dl gresskarfrø
1 dl olivenolje, extra virgin
7 dl vann
litt rosa himalayasalt, kan bruke havsalt

Kjør frø og nøtter til mel i en hurtigmikser, eller med en stavmikser.
Kjør halvparten av havregrynene til mel i mikser.
Bland alt sammen og tilsett veske og salt.

La blandingen svelle en stund.
Stryk blandingen utover 2 bakeplater på silikonmatter. Rut opp med pizzahjul.
Stek på 175 grader i varmluft i 15-20 min.
Ta ut, snu knekkebrødene, stek i 20 min. til sånn at de blir sprø på begge sider.
Se an steketiden i forhold til ovnen din.
Luft ut damp innimellom. 
Oppbevares i boks med åpent lokk for å holde seg sprøe.


Blandingen står og sveller ca. 30 min.


Strøket utover på silikonmatte, rutet opp med pizzahjul.


Ferdig stekte og klare til å nytes :) 
Disse blir lysere i fargen enn de vanlige jeg bruker å lage, og sprøere. 
Det kan være pga olivenoljen og fettet i sesamfrøene.

Hveteallergi rammer både unge og voksne. Cøliaki er en sykdom i tarmveggen som kalles glutenintoleranse. Dette fordi glutenproteinene i bygg, rug og hvete ødellegger tarmveggen.
Det er nødvendig med livslang glutenfri diett for å holde sykdommen i sjakk.
Glutenfrie produkter kan spises av alle :)

Lykke til !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar