Hjemmelagede knekkebrød er skikkelig godt innimellom. God avveksling fra kjøpeknekkebrød og grovbrød. Oppskriftene er mange...her kommer den jeg bruker mest.
KNEKKEBRØD ;
2 dl grovt sammalt hvetemel
2 dl havregryn
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
2 ts salt
7 dl vann
Rør alle ingrediensene sammen i en bolle, la det svelle i 30 min.
Del deigen i to, stryk den utover på 2 stekebrett med slikkepott. Prøv å få det så tynt som mulig, men skal henge sammen.
Veldig praktiskt med silikon-matter når man steker knekkebrød. De setter seg ikke fast, mattene vaskes og brukes på nytt.
Rut deigen opp etter eget ønske, pizzahjul er veldig greit å bruke. Ikke en skarp kniv...
Stek knekkebrødene i ovn på varmluft, begge brettene samtidig. Har du ikke varmluft må du steke ett og ett brett.
170 grader i 45 - 60 min alt etter ovn, og om du liker dem lyse eller mørke.
Slipp ut damp underveis med å åpne ovnsdøren litt, og lukk igjen. Ca hvert 10. - 15. minutt.
Knekkebrødene er ferdige når de er tørre, eller har fått den fargen du vil ha.
Oppbevar knekkebrødene i en boks som tillater lufting, da holder de seg sprø.
Smakfullt med godt smør, brunost på tube og kaffe :)
Lykke til !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar